Cea mai gustosănătoasă carne pentru familia ta!

Pentru clienții noștri, ferma noastră cu creștere prin pășunare a animalelor, va oferi cea mai sănătoasă și gustoasă carne din România. Problema mare pe care o vedem în România și în lume este că hrana industrială a devenit o sursă de boli în loc să fie una pentru sănătate.

Mai mult, ne dorim să creăm, să menținem și să inspirăm un cadru și un mod de viață sănătoase și frumoase, pentru familiile și copiii celor implicați (fondatori, angajați, parteneri, clienți, alți fermieri și persoane interesate să devină fermier), dar și pentru animale, pomi, sol și mediul ambiant în general. Toate acestea întrucât vedem în ultimii ani probleme în creștere: separările și extragerile instituționale răcesc relațiile umane și afectează familiile. Apoi problemele mediului ambiant, secătuit prin agricultură intensivă și poluare.

De ce Moșia Chindia ?

Am început  ferma în 2010, în primul rând pentru nevoile noastre. Am avut ceva probleme de sănătate, motiv pentru care am studiat de unde provine mâncarea noastră, ce procesări parcurge și ce calitate are. 

În urma unei documentări care a durat mai multe săptămâni, am descoperit următoarele: 

  • animalelor crescute în sistem industrial le sunt administrate din plin antibiotice,
  • sunt crescute în spații închise, înguste, ventilate artificial, pe suprafețe betonate,
  • în aceste spații trăiesc o viață care le neagă zilnic accesul la mediul lor specific și, implicit, nu își pot manifesta comportamentul natural instinctiv (porcii nu văd pământ întreaga viață, nu pot râma în beton, puii nu pot scurma după insecte prin iarbă; nu mai vorbim de stat la soare și alergat în voie respirând aer curat),
  • sunt hrănite cu furaje super-proteice aditivate pentru a le grăbi creșterea, uneori li se administrează hrană lichidă pentru o absorbție cât mai rapidă,
  • sunt ținute cu lumina aprinsă pentru a dormi puțin și a mânca mai mult, grăbindu-le în mod nesănătos și nenatural creșterea,
  • după ce animalele sunt abatorizate, se intervine chimic asupra cărnii, de la stadiul de carne macră asa-zis “proaspătă”, care este injectată cu conservanți, până la mezeluri care sunt excesiv aditivate. Se adaugă în primul rând Nitriți (care mențin culoarea roșu-rozaliu), apoi nenumărați alți aditivi, agenți de îngroșare, potențiatori de gust, arome și coloranți.
Hrană sănătoasă pentru un milion de familii în 10 ani

Viziune - Obiective pe termen lung - 10 ani

SĂ INSPIRĂM

Societatea în a adopta conceptul de creștere prin pășunare.

PRODUSE

Excepționale, să avem cel puțin o specie de ierbivoră și un minim de 80 ha disponibile.

CUSTOMER SERVICE

Un milion de clienți care să cumpere produse obținute prin sistemul de creștere prin pășunare, 100 de fermieri care să adopte acest sistem de creștere a animalelor, și câte un magazin propriu în București și în Târgoviște.

ANGAJAȚI/COLABORATORI

Să avem cei mai mulțumiți angajați/colaboratori din industrie, cu un salariu peste nivelul maxim din industrie.