Mosia Chindia

Cum procesăm?

Sacrificăm animalele în abatoare autorizate pentru păsări, respectiv porci, la o distanță de maxim 1 oră față de fermă.
Tranșăm carnea, o ambalăm și o congelam.

Congelarea – un procedeu prea puțin înțeles

În opinia noastră este metoda cea mai curată/cinstită de conservare. Am ales acest tip de conservare, deoarece mulți dintre clienții noștri au copii mici, și la fel ca noi, se feresc de conservanți și alte adaosuri permise în industria alimentară, dar nocive pe termen lung pentru sănătate (potențiatori de gust, săruri nitrice, coloranți… etc).

De asemenea, foarte important, nu injectăm carnea. În industria alimentară, se folosește pe scară largă injectarea cu apă amestecată cu săruri nitrice, polifosfați și coloranți, toate acestea având rolul de a adăuga un spor de greutate și de a păstra aspectul proaspăt al produselor în stare refrigerată (2, 3 sau chiar mai multe săptămâni). Pentru produsele intens procesate cum ar fi mezelurile, se adaugă și potențiatori de gust (monoglutamat de sodiu….etc), care nu fac altceva decât să trișeze simțurile consumatorului. INJECTAREA AJUNGE ȘI LA 50% DIN GREUTATEA FINALĂ A PRODUSULUI, uneori chiar si mai mul. La noi însă, când plătiți 1 kg de carne, ați cumparat 1 kg de carne. Numiți-o deci CARNE INTEGRALĂ.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *