Media

Modern Buyer – Moșia Chindia vrea să aducă hrană sănătoasă unui milion de familii de români în următorii zece ani

Curcan întreg (carcasă)

Moșia Chindia – o fermă din România unde mai multe specii de animale sunt crescute prin pășunare – are în plan ca, în următorii zece ani, să aducă hrană sănătoasă unui milion de familii de români. Porci, curcani, găini, rațe și alte păsări de curte cresc pe o pășune lângă Târgoviște, pe o suprafață de peste 3 hectare. Animalele au acces permanent la iarbă, se bucură de lumină naturală, resimt schimbările de temperatură firești ale mediului, își caută singure hrana diversificată și pot zburda liber pe o suprafață generoasă. Această modalitate de creștere, dezvoltată în SUA și cunoscută ca sistemul „Pasture Raised” (creștere prin pășunare) creează condiții unice de viață pentru animale.

În sistemul de „Creștere prin pășunare”, animalele se dezvoltă potrivit ciclului natural, care poate dura până la 10 luni pentru porci, fără stimulare artificială. Calitatea produselor obținute este superioară majorității alternativelor din comerțul de profil din România.
Vlad Miriță și Dan Cîrstea, fondatorii Moșia Chindia, își propun să deschidă apetitul românilor pentru o abordare ecologică și regenerativă în creșterea animalelor și în rândul altor fermieri și antreprenori. Cei doi parteneri doresc să ajute încă alți 100 de fermieri să adopte cu succes sistemul de Creștere prin pășunare a animalelor.

Potrivit celor doi asociați, nevoia familiilor din România de carne sănătoasă, obținută prin creșterea animalelor în mediul lor natural, este foarte mare.

„Acum 10 ani am avut niște probleme medicale, care m-au făcut să înțeleg pe propria piele valoarea hranei pentru sănătatea mea și a familiei mele. Atunci am început să creștem animale în curtea părinților mei și l-am descoperit pe Joel Salatin și faimosul sistemul “Pasture Raised”, care pentru americani este superior certificării organice (echivalentul american al certificării Bio). […] Moșia Chindia este un proiect de suflet, prin care dorim să schimbăm în bine alimentația și viața cât mai multor oameni”, a declarat Vlad Miriță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *