Mosia Chindia

Ce și cum creștem?

”Pentru că am continuat să mă informez din ce în ce mai mult, am dat de un american care mi-a deschis și mai bine ochii și care m-a cucerit cu abordarea lui : Joel Salatin - a cărui fermă se numește PolyFaceFarm. Recomand oricui să îl vizioneze - e un om la o generație” - VLAD Miriță - artist și fondator Moșia Chindia

Pe scurt – am înțeles și am aplicat imediat sistemul PASTURE RAISED – adică toate animalele cresc pe iarbă. Așadar, pe toată durata vieții, puii și curcanii noștri cresc pe 1-2 hectare de pământ (față de puii crescuți industrial care au la dispoziție 1 mp la 10 capete, iar cei crescuți în sistem free-range pe 200-300 mp). Porcii noștri cresc pe 2 ha de pământ, se bălăcesc în baltă și îi vede lumina soarelui pe toată durata vieții lor (versus porcii industriali care trăiesc în spații care pun la dispoziție 1mp pe porc, beton sau grătare din fontă sau plastic dur și nu văd niciodată lumina soarelui).

Sistemul PASTURE RAISED respectă comportamentul instinctiv al animalelor – le oferă condiții excelente de trai oferindu-le în același timp suficientă protecție față de condițiile meteo nefavorabile și prădători.

Toată această abordare se concretizează într-un management atent, dinamic, care ține cont de condițiile meteo, de specie și numărul de animale, cât de mari sunt ele și ce impact au asupra perimetrului în care se află. La fel ca în natură, animalele sunt mereu în mișcare, se mută dintr-un loc în altul, lăsând în urmă un spațiu care urmează să se odihnească, să se refacă, și care, după ce e din nou plin de vegetație să reia acest ciclu. Este o abordare regenerativă care transformă ferma într-o oază de bucurie (animalele se bucură zilnic de o viață excelentă) și la finalul zilei, pune pe masă o mâncare foarte sănătoasă și foarte gustoasă, provenită de la animale cu adevărat sănătoase și fericite.

2 thoughts on “Ce și cum creștem?

 1. Jacota Aurelian spune:

  Buna seara …Va rog sa trimiteți o listă de preturi .pe produse … carcasa cu livrare în București…multumesc

  1. mosiachindia spune:

   Buna ziua,

   Preturile sunt afisate pe site https://mosiachindia.ro/shop/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *