Mosia Chindia

Sfaturi, sugestii…

Cotlet porc

Friptura de porc este una dintre cele mai apreciate preparate ale bucătăriei românești, prezentă mereu în meniul meselor de sărbători, tradiționale dar și la picnic/grătar.

Prepararea unei fripturi de porc nu este atât de complicată însă pentru a obține o friptură excepțională vă prezentăm câteva tehnici și trucuri nu foarte complicate care vor da savoare preparatului.

Înainte de a ne apuca de preparare, alegem ce fel de carne vrem: friptura de porc se poate face din mușchi, din ceafă, cotlet, spată, coaste, fleică, piept, pulpă.

Deși fiecare tip de carne are timpi diferiți, prepararea unei fripturi bune e similară:

– trebuie să o ținem măcar câteva ore la macerat înainte

– să o ținem o jumătate de oră sau cel mai bine o oră la temperatura camerei înainte, să nu o punem pe grătar sau în cuptor rece, din frigider

– să o gătim la foc mediu (se lasă la 150⁰C, maximum 170⁰C).

Timpul de preparare depinde de carnea aleasă și de cât de groase sunt feliile. În general, este suficient să o gătești cam 20-40 de minute. Coastele au nevoie de mai multe ore, la foc mai mic, iar mușchiul care este mai fraged, se gătește și în 8 minute la grătar sau cu funcția grill a cuptorului.

Dacă este savurată cu o garnitură bună și mai ales împreună cu cei dragi – atunci va fi sigur UN DELICIU!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *