Mosia Chindia

Puiul de la Moșia Chindia

La Moșia Chindia carnea nu este injectată cu nimic – nu deținem astfel de utilaje.
După sacrificare puii stau în apă cu gheață un anumit timp până ce temperatura cărnii scade suficient ca să fie ambalată (de exemplu puii carcasă sau piese – piept, pulpe, aripioare…etc).
Vârsta puilor sacrificați este menționată pe site deoarece diferă de la pui la pui (creștere lentă, fraged…).
Ca și rasă de carne, noi creștem pui broiler, aceeași rasă pe care o crește si industria, însă îi creștem în sistemul nostru – pe pășune și cu un furaj curat și netratat – făcut special pentru noi de un producător local.
Timpii de creștere sunt cu aproximativ 50% mai lungi față de timpii industriei din mai multe motive: furajul mai puțin proteic care asigură o creștere mai lentă, diferențele de temperatură pe care animalele trebuie să le suporte pentru că stau afară.
Prețurile sunt într-adevăr mai mari decât prețurile din supermarketuri pentru că timpii de creștere sunt mai lungi, loturile sunt mult mai mici decât în industrie (creștem undeva la 500 pui pe serie în 5-6 serii pe an) față de industrie unde în abatoarele fermelor se sacrifică într-o singură zi mii sau zeci de mii de capete. Noi sacrificăm sub 100 de capete într-o zi de sacrificare – nu putem compara randamentele, avem deci costuri foarte mari.
Toate procesele sunt manuale – de la creștere la ambalare și livrare. Toate acestea pentru a crea un produs de calitate superioară – sănătos și gustos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *