Mosia Chindia

Moșia Chindia – Carnea de porc, nelipsită dintr-o dietă sănătoasă

Porcul este cea mai populară carne din lume. Plină de vitamine, minerale și proteine de calitate, crește masa musculară și performanța fizică. Gătită corect, carnea de porc de calitate este extrem de delicioasă și versatilă. Cel mai important, fără a face excese, carnea de porc nu ar trebui să lipsească dintr-o dietă sănătoasă, recomandă medicii nutriționiști.

Sursă bogată de vitamine și minerale:

  • Tiamină. Spre deosebire de alte feluri de carne roșie, cum ar fi vita sau mielul, porcul conține mai ales tiamină – această vitamină B (cunoscută și ca B1) care joacă un rol esențial în funcționarea organismului, potrivit cercetărilor.
  • Seleniu. Un alt element care se găsește în carnea de porc este Seleniul. Cele mai bune surse pentru acest mineral esențial sunt carnea, fructele de mare, ouăle și lactatele.
  • Zinc. Un mineral important care se găsește din abundență în carnea de porc, Zincul este foarte important pentru sănătatea creierului și a sistemului imunitar.
  • Vitamina B12. Aflată aproape exclusiv în alimentele de origine animală, această vitamină este vitală pentru sănătatea sângelui și funcționarea corectă a creierului. Deficiența de Vitamina B12 poate cauza anemie și leziuni neuronale.
  • Vitamina B6. Acest complex de vitamine este vital pentru formarea celulelor roșii din sânge.
  • Niacină. Tot o vitamină B (B3), niacina servește la buna funcționare a multor funcții ale corpului, cu accent pe creștere și metabolism.
  • Fosfor. Acesta se află în multe alimente și este esențial pentru o dezvoltare normală a organismului.
  • Porcul conține mai puțin fier decât vita sau mielul. Cu toate acestea, absorbția fierului din carnea de porc este mai eficientă în cazul porcului.

În plus, carnea de porc mai conține și alte substanțe benefice pentru corpul uman:

  • Creatina. Se află în carne, în general, și este o sursă de energie pentru mușchi. Este un supliment popular printre cei care practică culturismul pentru că ajută la creșterea masei musculare și menținerea acesteia.
  • Taurina. Prezentă în carne și pește, taurina este un aminoacid antioxidant care are beneficii pentru inimă și mușchi.

Atunci când animalele sunt crescute prin pășunare, gustul și calitatea cărnii este mult superioară celei obținute industrial. Dincolo de preparate delicioase și sănătoase, iată ce alte beneficii obțineți dacă alegeți carnea de porc:

Menținerea masei musculare
Odată cu vârsta, menținerea masei musculare devine o provocare și o chestiune care ține de sănătate. Fără exerciții fizice și o dietă corespunzătoare, mușchii își pierd calitățile, ceea ce poate duce la o serie de afecțiuni asociate vârstei înaintate. De aceea este important să aveți în alimentație produse cu un aport suficient de proteine.

O mai bună performanță sportivă
Carnea nu ajută doar la menținerea masei musculare, ci și la îmbunătățirea funcțiilor mușchilor și a performanțelor fizice. Taurina, creatina și alte substanțe sănătoase ajută la reducerea oboselii, potrivit mai multor cercetări științifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *