Mosia Chindia

Moșia Chindia – Mușchiuleț de porc cu rozmarin și usturoi – rețetă keto

Despre dieta ketogenică probabil că ați mai auzit. Vuiește internetul de câțiva ani deja despre cum se poate slăbi mâncând grăsimi și proteine. Sună ireal și totuși este foarte adevărat. Această dietă este recomandată și în cazul anumitor boli (cum ar fi epilepsia). Singurele condiții sunt aplicarea ei sub supravegherea unui medic sau nutriționist și consumarea de proteine și grăsimi sănătoase. Pe scurt, carnea trebuie să fie de calitate, curată, fără aditivi, coloranți și conservanți și să aibă în componența ei acizii grași sănătoși Omega 3.

Carnea care întrunește aceste condiții este cea provenită de la animalele crescute prin pășunare. Iar cele mai recente studii arată că porcul, în special, are cu 8% mai multă proteină, cu 200% mai multă vitamina E și cu 240% mai mult Omega 3 dacă a trăit și s-a hrănit liber, pe pășune.

Pentru cei care țin această dietă lăsăm aici o rețetă keto cu carne de porc, de testat și slăbit sănătos.

Mușchiuleț de porc cu rozmarin și usturoi

Mușchiulețul de porc este acea bucată de mușchi de lângă șira spinării care, gătită corect, este extrem de fragedă și suculentă. Asezonată bine cu sare și piper, carnea este și mai gustoasă dacă este marinată în ulei de măsline, usturoi, rozmarin proaspăt și zeamă de lămâie. Este suficient și dacă doar înveliți mușchiulețul în această pomadă înainte de preparare, nu este nevoie să stea ore întregi la fezandat.

Această porțiune a porcului se pregătește cel mai bine în tigaia de fontă și apoi la cuptor. Așadar, este nevoie să încingeți o tigaie de fontă și să sigilați carnea. Adică să o întoarceți pe toate părțile până ce aceasta capătă o crustă aurie, caramelizată. Focul trebuie să fie tare, nu țineți mult carnea în tigaie. Scopul nu este să fie pătrunsă, ci doar să facă acea crustă care împiedică sosurile să iasă din carne. Când ați terminat de sigilat bucata de mușchiuleț, introduceți tigaia în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 10-15 minute sau până este gătită. Dacă aveți un termometru pentru friptură, acum este momentul să-l folosiți. Secretul pentru a obține o friptură fragedă este temperatura ridicată. Mușchiulețul este gătit când termometrul arată la interiorul cărnii 63 de grade Celsius. După ce a fost scos din cuptor permiteți-i să se odihnească 5 minute. Apoi poate fi feliat și servit alături de legume permise în dieta ketogenică precum salată verde, broccoli, ciuperci, dovlecei. Este ok dacă rămâne un pic roz la mijloc, este sigur pentru consum. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *